Predizborni rat: Ko je kome ukrao slogan?

Vijesti 05. sep 201811:14 > 11:20
N1

''Krađa tuđega intelektualnoga vlasništva krajnje je nekorektan i nemoralan čin, a podliježe i određenim pravnim sankcijama'', objavila je Koalicija Hrvatsko zajedništvo predvođena HDZ-om 1990 tvrdeći kako ih je HDZ BiH i stranke okupljene oko te stranke pokrao u sloganu.

”Pozivamo HDZ BiH i stranke okupljene oko njega na promjenu naziva njihovoga programa za listopadske Opće izbore ‘Razvoj i o(p)stanak’ i slogana ‘Zajedništvo’ jer je to intelektualno vlasništvo ove koalicije i zaštićeno je kod mjerodavnih institucija”, navodi Koalicija i naglašava kako će, ako se slogan ne povuče ”potražiti zaštitu i sudskim putem”, navodi Bljesak.

”Ne vjerujemo kako ta stranka nema dovoljno intelektualaca i iskusnih PR-ovaca, kao i tim koji je zadužen za predizbornu kampanju pa se odlučila na krađu onoga što nama pripada. Vrlo dobro poznamo ljude koji su u Izbornom stožeru HDZ-a BiH (mahom iskusni političari, analitičari, PR- ovci, IT stručnjaci…), kao i one iz sjene koji im pomažu, pa smo još više začuđeni što su pribjegli ovakvoj prljavoj raboti”, navodi se u priopćenju.

Inače, priopćeno je kako HDZ BiH i stranke Hrvatskog narodnog sabora na predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini, koji će se održati 7. listopada 2018. godine ulaze sa sloganom ”Zajedništvo” i programom ”Razvoj i o(p)stanak”. ”Program Razvoj i o(p)stanak čine sedam ključnih točaka, podijeljenih kroz tematske cjeline, a obrađuju teme: Gospodarski rast i razvoj, Demografske obnova, obitelj i mladi, Hrvatski branitelji, Pravna i sigurnosna politika, Obrazovanje, znanost, kultura, sport i mediji, Zdravstvo i socijalna sigurnost te Ubrzanje EU i NATO puta”, priopćio je HDZ BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.