Formira se zajednička Komisija Skupštine Srbije i NSRS

Vijesti 05. sep 201812:22 > 12:26
N1

Maja Gojković, predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije u Banjaluci je kazala da će uskoro parlamenti Srbije i Republike Srpske osnovati zajedničku Komisiju Narodne skupštine Republike Srbije i Republike Srpske.

Ona je nakon sastanka sa Nedeljkom Čubrilovićem, predsjednikom NSRS kazala da takav oblik institucionalne saradnje Srbija ima samo sa Rusijom i Svekineskim nacionalnim Kongresom.

“Dogovorili smo viši, institucionalizirani način saradnje, koji će se brzo održati u Beogradu, gde ćemo formirati Komisiju dva zajednička parlamenta. To imamo samo sa Ruskom Federacijom i Svekineskim nacionalnim Kongresom. Na taj način kontrolišemo način rada i ispunjenja svega što se vlasti dogovaraju”, kazala je Gojković.

Ona je istakla posebnu ulogu parlamenata Srbije i Republike Srpske.

“Jer sam naziv Narodne skupštine Srbije obavezuje da predstavljamo građane koji žive u Srbiji i Republici Srpskoj. Naša je obaveza i dužnost da rešavamo pitanja koja olakšavaju život građana u Srbiji i Republici Srpskoj”, kazala je.

Dogovor bi trebao biti potpisan krajem septembra ili početkom oktobra, naglasila je Gojković, koja je istakla da je ranije potpisan i Sporazum o saradnji stručnih službi dvije Skupštine, koje će morati da rade na utvrđivanju dinamike susreta Narodne skupštine Srbije i NSRS.

Dodala je da nisu potrebne nikakve dodatne saglasnosti za formiranje Komisije, isto kao što nisu bile potrebne za formiranje iste komisije sa Rusijom i Kinom.

Ona je nakon sastanka sa Čubrilovićem rekla da entitet RS i Srbija mogu biti zadovoljni saradnji na ekonomskom planu.

“Srbija pomaže projekte na teritoriji Republike Srpske. Prisutna je saradnja na nivou dva predsednika, Dodika i Vučića kao i samih predsednica Vlada”, kazala je Gojković na press konferenciji u Banjaluci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.