Pogledajte sukob specijalaca i demobilisanih boraca (VIDEO)

Vijesti 05. sep 201813:31 > 13:35
N1

Tokom današnjih protesta u Sarajevu došlo je do sukoba između demobilisanih boraca i pripadnika specijalne policije. Korišten je i suzavac, a intervenisala je i Hitna pomoć.

N1
N1
N1
N1
N1
N1

Nakon što je istekao rok dat predstavnicima vlasti u FBiH da zakažu hitnu sjednicu oba Doma Parlamenta FBiH, demobilisani borci su se okupili ispred zgrade Federalnog parlamenta gdje su ponovo iznijeli svoje zahtjeve.

Zatražili su održavanje sjednice na kojoj će se razmatrati samo jedna tačka dnevnog reda – Usaglašavanje amandmana na Zakon o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica, odnosno objavu registra, usvajanje boračkog dodatka i ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja.

Nakon što im se niko nije obratio, krenuli su u šetnju Obalom Kulina bana, glavnom saobraćajnicom u glavnom gradu BiH. Tokmom šetnje, došlo je do sukoba između demobilisanih boraca i preipadnika specijalne policije. Tokom sukoba bilo je povrijeđenih na obje strane.

Nakon sukoba i upotrebe suzavaca, situacija se smirila i demobilisani borci nastavili su sa protestima i šetnjom prema centru grada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.