Borci nakon nereda: Izvinjavamo se građanima

Vijesti 06. sep 201812:01 > 12:14
N1

Predstavnici demobilisanih boraca koji prosvjeduju u Sarajevu obratili su se danas javnosti uputivši izvinjenje građanima glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Kako su kazali, nije bilo namjere da se izazove incident. Tvrde: nerede su inscenirali ”ubačeni elementi”.

”Nismo imali namjeru da izazovemo nemile scene, izvinjavamo se građanstvu, neko je ovo inscenirao, oko 200 naših saboraca je na nekom vidu kućnog liječenja, mi ćemo do kraja radnog vremena biti ovdje i onda se povlačimo svojim kućama i u kamp demobilisanih boraca”, rekao je jedan borac obraćajući se javnosti.

VEZANE VIJESTI

”Ove naše insititucije džaba hljeb jedu, nisu bili u stanju da problem riješe. Mi možemo dolaziti ovdje i pratiti rad Parlamenta, mi ne bi željeli da izazovemo sukobe, sinoć smo noćili ovdje, sinoć je dlaka falila da se izazove sukob. Uvijek se neki treći lik ubaci da izazove. Iz naših saznanja, vidjelo se da su ovdje ubačeni neki ljudi koji rade u interesu Bukvarevića i Patkovića, teško će ljudima objasniti da je tako”, dodao je.

Borci su poručili da će borbu nastaviti ”dolaskom na predizborne skupove”.

”Nećemo više dolaziti pred Parlament već na njihove skupove, a znamo kome će ići. Otići ćemo, znamo vrlo dobro da su oni na listama i pitati ih zašto su zakon sklonili i zašto čekaju da to neko drugi riješi”, poručili su.

Tokom jučerašnjih protesta u Sarajevu je, podsjećamo, došlo do sukoba između demobilisanih boraca i pripadnika specijalne policije. Intervenisala je i Hitna pomoć.

Nakon sukoba situacija se smirila i demobilisani borci nastavili su sa protestima i šetnjom prema centru grada. Privedena su tri borca, a povrijeđeno nekoliko policajaca.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.