Četiri osobe uhapšene na graničnim prelazima

Vijesti 06. sep 201815:05 > 15:07
N1

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine slobode su lišene četiri osobe za kojim je tragalo bh. pravosuđe i policija.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla lišili su slobode A.I. (1975.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Zavidovićima zbog krivičnog djela „izbjegavanje izdržavanja“.

Na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao je letom iz Kelna. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška lišen je slobode Đ.M. (1971.) jer je za njim Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Službenici JGP Gradiška državljanina BiH i Republike Hrvatske predali su službenicima Sudske policije Banja Luka.

Na izlasku iz BiH na MGP Hum službenici JGP Hum lišili su slobode S.R. (1981.). Utvrđeno je da bh. državljanina potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predat je službenicima Sudske policije Foča.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Ljubljane lišen je slobode E.I. (1986.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „krađa“. Službenici Granične policije bh. državljanina predali su službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.