Bukvarević za N1: Šta slijedi?

Vijesti 06. sep 201816:01 > 16:12
N1

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida rata Salko Bukvarević kazao je danas za N1 da je Registar boraca već uspostavljen za devet kantona. Potcrtao je da će po pitanju problema boračke populacije, Ministarstvo postupati u skladu sa zakonom i nadležnostima.

Bukvarević je u razgovoru za N1 poručio da je Registar boraca uspostavljen za devet kantona u Federaciji BiH i da je u toku ažuriranje za Kanton Sarajevo.

Šta slijedi?

”Pa ja vam sad ne mogu tačno odgovoriti jer ja nisam dobio nikakav materijal, nikakav zahtjev, nikakav dopis. Po tom pitanju, kad vidimo šta Parlament traži od nas, vidjećemo je li to u našoj nadležnosti i naravno postupiti u skladu sa zakonom i u skladu s našim nadležnostima”, kazao je ministar Bukvarević za N1.

Registar će biti uspostavljen i objavljen na web stranici.

”Prije svega ja želim i zbog boraca i zbog javnosti da kažem da smo mi Registar uspostavili za devet kantona, za KS ažuriramo i kazali  smo da će biti stavljen na raspolaganje institucijama i predstavnicima boračkih organizacijama. Vlada je prihvatila amandman, prihvatili smo taj zahtjev. Oni opet traže neki svoj zahtjev, a kroz pismeno je prihvaćeno da će Registar biti uspostavljen i stavljen na web stranicu. Što se tiče boračkog dodatka, jasno smo kazali da su ovi amandmani pravno neprovodivi”, naglasio je on.

Više detalja o ovoj temi u Dnevniku N1 televizije od 19 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.