Prodanović: Mektić trebao više raditi, a ne pričati

Vijesti 06. sep 201818:15 > 18:23
N1

Na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta BiH, zbog nedostatka kvoruma prekinuta je sjednica .

Naime, predstavnici SNSD-a i DNS-a odbili su sudjelovati u daljnjem radu Parlamentarne skupštine BiH, jer je s dnevnog reda skinuta njihova inicijativa za smjenu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića. 

Zastupnik SNSD-a Lazar Prodanović je za N1 kazao da su nezadovoljni radom Mektića odp očetka njegovog mandata.

Mi smo nezadovoljni onim što Mektić čitav mandat radi. On je portparol jedne partije, bez ozbiljnog pristupa poslu koji treba da obavlja. Najčešće je izlazio u medije, trebao je više da radi, a ne da priča“, kazao je Prodanović i dodao:

Mi smo inicijativu podnijeli onda kada je kulminirala situacija sa izbjegličkom krizu. On je umanjio ozbiljnost ovakve krize, a niz njegovih poteza je dopinijeo tome da BiH nije imala odgovor na izbjegličku krizu kao zemlje u regiji“.

Koliko ste zadovoljni svojim radom u sazivu Parlamenta?

Smatram da je ovo nedovoljno produktivan rad ovog saziva PS BiH. Mislim da je najveća odgovornost onih koji čine većinu u Parlamentu. Mi smo bili opozicija na način da smo radili u skladu sa našim interesima i interesima RS u okvirima Dejtonske BiH. Većina nije dala rezultate niti za interese BiH, a SzP nije dao nikakve rezultate za RS u sklopu BiH“, smatra Prodanović i dodaje:

“Jedan od razloga je taj da je većina konstituisana da ne odražava volju građana, u ovom slučaju RS”.

Prekrajanje granica?

“Za SNSD, mi smo protiv bilo kakvih prekrajanja granica u sklopu BiH. To u vezi sa izjavama predsjednika Dodika je izvučeno iz konteksta”.

Uskoro video.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.