Protesti ispred Vlade Kantona Sarajevo (FOTO)

Vijesti 07. sep 201808:25 > 08:28
N1

Roditelji djece s poteškoćama u razvoju počeli su se okupljati ispred Vlade Kantona Sarajevo, javlja Adisa imamović, reporterka N1. Protestom žele izraziti nezadovoljstvo problemima u školovanju njihove djece.

U proteklom periodu su roditelji nadležnim u sarajevskom kantonu ukazivali na manjkavosti u školovanju djece. Roditelji imaju tri zahtjeva, a to su smjena Elvira Kazazovića, resornog ministra, iznalaženje finansijskih sredstava za cijelu školsku godinu i iznalaženje sredstava potrebnih za inkluzivno obrazovanje.

N1

“Naša djeca ni danas ne idu u školu, u decembru 2017. smo elaborirali ideju kako da trajno riješimo problem. Nakon smjene premijera Elmedina Konakovića – počele su opstrukcije”, poručio je.

On je ministra Kazazovića i njegovu saradnicu Nihadu Čolić optužio da prave razdor među roditeljima djece sa specijalnim potrebama, te da su ova djeca žrtva sistema, obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi.

“Napravili su od nas socijalne slučajeve. Raspadaju se porodice. Više ne možemo izdržati, nemamo gdje sa djecom”, kazao je.

Aida Hrnjić, jedan od nezadovoljnih roditelja, u Danu uživo N1 televizije u srijedu je istakla da roditeljima ne preostaje ništa drugo nego da se na ovaj način – protestom bore za svoju djecu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.