BiH: Radikali prelaze u Socijalističku partiju

Vijesti 07. sep 201815:57 > 15:59
N1

Većina članova sva četiri opštinska odbora Srpske radikalne stranke /SRS/ "Dr Vojislav Šešelj" u Istočnom Sarajevu napustit će tu stranku i pristupiti Socijalističkoj partiji /SP/, saznaje Srna od sagovornika bliskog tim političkim strankama.

“Predsjednici opštinskih odbora te partije podnijet će izvještaj i navesti razloge prelaska svojih dosadašnjih članova u SP. Riječ je o kompletnom članstvu četiri opštinka odbora SRS ‘Dr Vojislav Šešelj’. Ne znam da li će baš svi pristupiti SP, ali najveći broj sigurno hoće. Neki će možda izabrati i neku drugu stranku, ali je većina odlučila da postanu članovi SP”, kaže Srnin sagovornik.

Prelazak članova SRS-a u SP trebalo bi da bude obavljen u ponedjeljak, 10. septembra, u 15.00 časova u prostorijama Socijalističke partije u Istočnom Novom Sarajevu.

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH odbila je da registruje SRS uz obrazloženje da je ta stranka za ovogodišnje opšte izbore u naziv stranke dodala ime osobe koje je osuđeno u Haškom tribunalu za ratni zločin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.