Zatražena nova rasprava o ''slučaju Dragičević''

Vijesti 07. sep 201817:08 > 17:11
N1

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović zakazao je za 10. septembar sjednicu parlamentarnog Kolegijuma na kojem bi trebalo da se utvrdi dnevnu red i termin održavanje posebne sjednice u vezi sa slučajem "Dragičević".

Zasjedanje je potpisima ponovo zatražilo 28 opozicionih poslanika, koji su i ovaj put predložili jednu tačku dnevnog reda: „Razmatranje neustavnih i nezakonitih radnji pojedinih predstavnika institucija RS-a u slučaju ubistva Davida Dragičevića“.

Kolegijum 28. augusta nije utvrdio konačni prijedlog dnevnog reda za održavanje ove sjednice, nakon čega ona nije ni zakazana.

Osim ovog zahtjeva, Klubovi poslanika SDS-a, PDP-a i NDP-a u Narodnoj skupštini uputili su danas poslaničko pitanje ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču u kojem se traži hitan odgovor u vezi sa stanjem sigurnosti u tom bh. entitetu.

”Budući da se u Banjaluci noćas ponovo dogodila eksplozija u kojoj je uništena vikendica inspektorice rada u Gradskoj upravi, prošlu noć ubistvo, prije nekoliko dana pokušaj ubistva novinara, slučaj ‘Dragičević’ i dalje stoji na istom mjestu, na poslovne objekte se ispaljuju zolje, tražimo izričit stav ministra unutrašnjih poslova – vrijedi li i dalje prvi zaključak sa ranije skupštinske sjednice, u kojem se navodi da je stanje bezbjednosti stabilno i da pokazuje dalji pozitivan trend”, naveli su u pitanju.

Iz banjalučke policije su ranije saopćili da dosadašnji rezultati ukazuju da su oštećenja na vikendici inspektorice rada u Gradskoj upravi grada Banjaluka nastala usljed ispuštanja gasa iz boce za domaćinstvo, te da nisu uočeni tragovi koji upućuju na djelovanje eksplozivne naprave.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.