Kovačević za N1: Ne želim biti dio političkih igara

Vijesti 12. sep 201818:15 > 18:18
N1

Novinar BN televizije Vladimir Kovačević kazao je danas za N1 da ''postoje indicije ko bi mogao stajati iza napada na njega'', ali nije profesionalno da o tome govori dok istraga traje.

Ovaj napad je kvalificiran kao pokušaj ubistva, a banjalučka policija uhapsila je jednog od napadača Marka Čolića. Gost N1 televizije kazao je da se osjeća dobro, da ima vrtoglavice izrazivši nadu da neće osjećati trajne posljedice.

‘Još uvijek imam sporadične vrtoglavice, a doktori kažu da je to normalno. Mnogo je bolje nego prethodne sedmice, odmaram i oporavljam se, nadam se da neće biti trajnih posljedica”, kazao je Kovačević u razgovoru za N1 televiziju.

”Svi mi negdje u podsvijesti imamo da radimo rizičan posao. Vjerujem da nisam jedini koji razmišlja o tome, ali da je to normalno, nije normalno”, dodao je on.

 Prema njegovim riječima, istragu će smatrati završenom tek kada budu poznati nalogodavci.

”Ja imam nekih indicija o kojima ne bi bilo profesionalno da govorim jer istraga još uvijek traje i zvanično motiv nije poznat. Rekao sam da neću smatrati da je istraga završena dok se ne sazna ko su nalogodavci. Ono što sasvim odgovorno i jasno tvrdim, ne može postojati ličan motiv, jer čovjeka koji me napao ne poznajem i prvi put sam čuo za njega kad je uhapšen”, naglasio je Kovačević.

Opisao je i dolazak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u bolnicu.

‘Mene su zvali iz kabineta predsjednika i pitali da li sam sagalasan da predsjednik dođe. Rekao sam da nije problem, ali i da ne bude problem da kažem ono što mislim. Rekao sam da, iako njega ni u ludilu ne smatram odgovornim za napad na mene, smatram da je dobrim dijelom odgovoran i on i vlast u Republici Srpskoj za stvaranje ambijenta da su novinari označeni za izdaju interesa Republike. Predsjednik Republike je prihvatio moju konstataciju, rastali smo se prijateljski, nisam htio da se fotogafišem jer nisam htio da budem dio političkih igara. Dolazili su u posjetu i pojedini opozicioni političari s kojima se također nisam slikao”, dodao je novinar BN televizije.

Podsjećamo, dva nepoznata mladića krajem augusta su u banjalučkom naselju Obilićevo brutalno pretukli novinara BN TV Vladimira Kovačevića. Nakon napada, uhapšen je Marko Čolić. Njemu je, u međuvremenu, određen jednomjesečni pritvor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.