Crnadak i Ivancov o posjeti Sergeja Lavrova BiH

Vijesti 13. sep 201812:14 > 12:17
Ministarstvo vanjskih poslova BiH

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak sastao se danas u Sarajevu sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovom. Glavna tema sastanka ministra Crnatka i ambasadora Ivancova bile su pripreme za posjetu ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koji će 16. i 17. septembra 2018. godine boraviti u Sarajevu i Banjaluci.

Ministar Crnadak je tokom razgovora rekao da će posjeta ministra Lavrova imati veliki značaj za budući razvoj bilateralnih odnosa, te je izrazio posebno zadovoljstvo zbog najavljene posjete ministra Lavrova Banjaluci i prisustva ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju rusko-srpskog kulturnog centra.

Dodik i Ivancov se sastali u Istočnom Sarajevu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Istočnom Sarajevu razgovarao sa ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovim o dinamici i toku izgradnje Rusko-srpskog pravoslavnog centra u Banjaluci, koji predstavlja dokaz povezanosti srpskog i ruskog naroda.

Dodik je izrazio zadovoljstvo povodom predstojeće posjete ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova i gubernatora Sankt Peterburga Georgija Poltavčenka.

Iz kabineta predsjednika Republike Srpske saopšteno je da su Dodik i Ivancov razmijenili mišljenja i o ostalim aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.