Falatar: Populizam protukandidata uništava budućnost zemlje

Vijesti 13. sep 201813:13 > 13:21
Naša stranka

Tokom sastanka sa volonterima Naše stranke, Boriša Falatar, kandidat ove političke stranke za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, se osvrnuo na retoriku svojih protukandidata rekavši da njihov populizam uništava budućnost Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Naše stranke.

“Početak kampanje još jednom pokazuje da moji protukandidati nemaju ponuditi ništa  drugo no politiku konflikta i populizam. To je način da se beskrupulozno dođe do glasova istraumatiziranog biračkog tijela. No, to je sebičan put, put koji uništava našu zemlju. Mi se ne smijemo spuštati na taj nivo”, kazao je Falatar.

Istakao je da nacionalističke stranke svoju mržnju prodaju dvije decenije i da ga razljujućuje moralni pad građanskih stranki koje je okarakterisao kao navodno građanskim, te je dodao:

“To nema veze ni sa građanskim vrijednostima, niti sa Bosnom i Hercegovinom za koju se navodno bore. Ne smijemo dopustiti da prevlada ovakva retorika. Ona bi produbila jaz među ljudima i narodima, i blokirala svaku mogućnost napretka”.

Falatar smatra da je ovakva retorika stvar etike i izbora.

“Mi se znamo koristiti svim tim sredstvima, ali nam ne pada na pamet. Naša snaga je u vrijednostima, i u izboru sredstava političke borbe. Oni to znaju, i znam da nas zbog toga potajno poštuju. Vjerovatno ih to prilično nervira”, zaključio je Falatar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.