Sekretar Gimnazije za N1: Djeca su dobro, sutra ih očekujemo

Vijesti 14. sep 201813:40 > 13:50
N1

U okolini Brescie dogodila se teška saobraćajna nesreća kada je došlo do sudara školskog autobusa koji je prevozio srednjoškolce iz Istočnog Sarajeva sa kamionom. Tom prilikom jedan vozač je smrtno stradao, a srednjoškolci su prošli bez većih povreda.

Veselin Mijanović sekretar Gimnazije potvrdio je u izjavi za N1 da se djeca i nastavnici osjećaju dobro i da bi sutra navečer trebalo da stignu u Sarajevo.

Udes se desio pri povratku sa ekskurzije iz Španije u Italiji u blizini Breše. Prema informacijama koje imamo sa lica mjesta djeca su dobro. Njih dvanaest ima lakše tjelesne povrede. Oni su odmah prebačeni u lokalnu bolnicu gdje su obavljeni medicinski pregledi. Nakon toga su prebačeni u hotel sa ostalom djecom. Očekujemo da će djeca sutra veče biti u Istočnom Sarajevu”, istakao je Veselin Mijanović sekretar Gimnazije.

Informaciju da su djeca dobro potvrdila je i direktorica škole koja se nalazi sa djecom u Italiji.

Saznavši za nesreću veliki broj roditelja je dolazio u školu kako bi se informisao o tome kako su njihova djeca koja se nalaze na ekskurziji.

Radenku Babiću iz Istočnog Sarajeva kćerka je poslala poruku i javila za nesreću koja se desila u Italiji.

“Kćerka mi je poslala poruku i javila za nesreću. Ona mi je kazala da je dobro i ako ima povrede vrata i koljena. Do daljnjeg mora nositi ovratnik. Sutra ćemo znati više detalja kada dođu”, kazao je Radenko Babić, otac djevojčice koja je bila u autobusu.

Divna Knežević majka profesora koji je na ekskurziji sa djecom kazala je da je njen sin zadobio ogrebotine ruke ali da se sada osjeća dobro.

“Moj sin je prilikom udesa zadobio ogrebotine na ruci. Bio je i u bolnici.Sad je on dobro. Koliko znam sva djeca su dobro”, kazala je Knežević Divna, majka profesora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.