Stare izjave i novi svjedoci u slučaju David Dragičević

Vijesti 14. sep 201817:53 > 19:21
N1

MUP i Tužilaštvo su pali na ispitu u slučaju Dragičević, kažu članovi grupe Pravda za Davida. Na konferenciji za novinare prikazali su film sa kontradiktornim izjavama nadležnih. Između ostalog i u vezi konzumiranja droge.

Podsjećamo na ranije izjave:

“U konkretnom slučaju može se konstatovati da je kod ispitanika pronađen etil alkohola, kao i prisusto tetra hidroksid karabinola tj.marihuane, koja ima granično pozitivne vrijednosti, ma donjoj granici analitičke osjetljivosti, kao i prisustvo LSD-a. LSD je pomenuo i Davor Dragičević, pa se čudi otkud LSD u Banjaluci. LSD je jeftina droga koja izaziva halucinacije”, kazao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

“Njegov ujak mi je rekao da je on bio i na težim stvarima, ali ajde nemojte sada da pričamo o tome”, kazao je Milorad Dodik. A David nema ujaka.

“Nije pronađeno prisustvo droge”, potvrdio je ranije Želimir Lepir, glavni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Propusti u istrazi su evidentni, kao i zataškavanje, tvrdi Davor Dragičević, najavljujući nove svjedoke.

“Imam pet svjedoka, kojih ne smijem nigdje odvesti, ne radi njih, radi sebe, njhove djece, hoću da ih zaštitim da im se ništa ne dogodi. Je li ih mogu odvsti u Tužilaštvo nakon ovoga, je li ima i jedna osoba gdje ih mogu odvesti, te svjedoke, koji su vidjeli zadnje sate Davidovog života, i ko ga je dovezao i gdje je sve to bilo”, rekao je Dragičević.

Tužilaštvo istražuje slučaj ubistva “sa najmanjim stepenom vjerovatnoće” na osnovu svedoka – žene koja se naknadno sjetila da je čula histerične glasove u blizini navodno opljačkane kuće porodice Rađen.

Mjesto je to, pored rječice Crkvene, na kojem je David stradao – po zvaničnoj policijskoj verziji. U nju ne vjeruje grupa “Pravda za Davida”.

David je, tvrde, pretučen kod Metalske škole, u centru Banjaluke, odakle je otet. Za to imaju svjedoka – navode ženu koja je vidjela tuču 15 momaka. Po prvi put govore da su mogući motiv – novac i trgovina oružjem.

“David Dragičević kao vrsan stručnjak za laptope i opremu, naišao na ogroman novac. Da li nije znao pravu šifru koju je promijenio, ili je nije htio reći. A ključevi navodno koji su nestali trebali biti iskorišteni za izvlačenje ogromnog oružja”, kazao je advokat porodice Dragičević, Duško Tomić.

Iz Policije Brčko distrikta, Okružnog tužilaštva u Banjaluci, te MUP-a RS ne odgovaraju na upit N1 da li je laptop iz istrage proslijeđen na vještačenje u Brčko i zbog čega.

Za to vrijeme, grupa Pravda za Davida najavljuje protest 5.oktobra, ali odbacuju bilo kakvu koincidenciju sa datumom, koji uz sve to pada dva dana pred opšte izbore u BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.