Hitna sjednica Parlamenta bez SNSD-a

Vijesti 17. sep 201810:44 > 10:49
N1

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac najavio je da poslanici ove stranke neće učestvovati u radu današnje sjednice ovog Doma, navodeći da SNSD "neće biti dopuna nikome na nivou BiH".

“SNSD je opozicija i nećemo učestvovati u radu današnje sjednice, zbog političke bratske ljubavi između SDS-a i SDA onda kada treba štititi njihove kadrove, zbog odnosa na prošloj sjednici kada je SDA ‘horski stala’ u zaštitu Dragana Mektića, koji proizvodi štetu Republici Srpskoj”, rekao je Košarac novinarima u Sarajevu, ističući da je to legitimno pravo SNSD-a.

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi danas na hitnoj sjednici da razmatraju izmjene Zakona o krivičnom postupku BiH, po hitnom zakonodavnom postupku.

Delegati Doma naroda Parlamenta BiH prošle sedmice su na sjednici usvojili izmjene Zakona o krivičnom postupku, a Zakon je trebalo mijenjati kako bi se ispoštovala odluka Ustavnog suda koji je neustavnim proglasio određene odredbe tog zakonskog rješenja, ali i da bi se sačuvao integritet pravosudnog sistema u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Dom naroda također je usvojio i zaključak kojim se traži od Predstavničkog doma PSBiH da ove izmjene Zakona razmatra po hitnoj zakonodavnoj proceduri.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.