Duraković: Bošnjaci i Hrvati nestali iz institucija RS

Vijesti 17. sep 201818:22 > 19:14
N1

Gostujući u programu N1 televizije, kandidat za predsjednika RS na oktobarskim izborima Ćamil Duraković je istakao da su u proteklih osam godina "iz institucija RS nestali Bošnjaci i Hrvati".

“Građani su direktno odgovorni što imamo ovakvu vlast i to je zajednička odgovornost. Zbog ovakvih stvari, na ovim izborima trebamo promijeniti izraz volje”, kazao je Duraković.

Dodao je da nije želio da “blati Ramiza Salkića, nego je iznosio činjenice”.

Govorim kao građanin kao neko ko zna dosta o statusu Ramiza Salkića. Nije to kritika tipa da nije istina, ja samo iznosim činjenice i istinu. Htio sam reći da ukoliko neko pretenduje da bude “prvi u Bošnjaka” u RS, onda smatram da bi taj neko trebao ostvarivati i bilateralne kontakte kako bi odnose digao na veći nivo. Ja nisam u ove četiri godine vidio nijedan bilateralni sastanak, a da to nije posjeta nekom džematu u Evropi“.

Dodao je da su “Bošnjaci i Hrvati nestali iz institucija RS u proteklih osam godina”.

U proteklih osam godina, Bošnjaci i Hrvati su nestali iz institucija vlasti entiteta RS. Hrvati, ni Bošnjaci nemaju legitimnu zastupljenost. Ovo što sad svjedočimo da bošnjački predstavnici u vlasti su izbrisali Bošnjake iz politike institucija. Prvo što su uradili jeste da su ostvarili konflikt“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.