Ajanović za N1: Neću platu, hoću da izluđujem poslanike

Vijesti 17. sep 201818:27 > 18:48
N1

Mirnes Ajanović, predsjendik stranke BOSS i kandidat za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine za N1 je kazao da ako bude izabran - neće uzimati plaću parlamentarca, nego mu je cilj da "izluđuje poslanike".

“Iz izbora u izbore – možemo pričati isto, a stali smo u vremenu”, poručio je, te je kazao da su se brojni zakoni u Parlamentu FBiH donijeli i izmijenili kada je on bio u klupi.

“Može se svašta promijeniti kada neko ima namjeru. Sada sam kandidat kako bih iznutra izluđivao poslanike. To mi je misija. Imat ću troškove samo, ja nemam lični interes, neću imati platu u Parlamentu”, poručio je Ajanović.

Istakao je da mu je u Gradskom vijeću Tuzle jako dobro – ali da je FBiH u teškom stanju, te da ne može stajati po strani samo.

“Morate dosađivati, biti uporni, svađati se, pritiskati. Izluđivati. Kada ne može više, kada prekidaju sjednice, kada znaju da ne odustajem, zakon prolazi. Bez toga ne može. Tako se mijenja stanje, to je protest unutar Parlamenta”, poručio je Ajanović.

On je istakao dao od 2006. godine nije imao medijske prezentacije, te da je on i njegova stranka “pod medijskim embargom”.

“Kada niste u Parlamentu, niste zanimljivi medijima, to se desilo sa BOSS-om, nismo parlamentarna stranka, mediji ne daju prostora”, izjavio je za N1.

Komentarisao je i slučaj Eseda Radeljaša, te dvojice zastupnika iz njegove stranke koji su su se na listama izjasnili kao Srbi, kako bi bili među zastupnicima u Domu naroda Parlamenta FBiH. Riječ je o Harisu Plehi i Rasimu Smajiću.

“Mi smo protiv Radeljaša podnijeli prijavu. Sada je u pritvoru. On je bio vlasti, mnogi nisu htjeli da reaguju, mi smo pokrenuli istragu i isključili ga iz stranke”, rekao je Ajanović za N1.

Što se tiče dvojice zastupnika, on je rekao da nije odobrio to što su uradili, ali ih je podržao da se izjasne kako žele.

“Napravili su zakonit politički bezobrazluk, ali oni sad ne valjaju, oni su kao loši”, rekao je.

On je istakao da mu je bitno da preko Parlamenta FBiH vrati dug građanima, i da radi ono što je u interesu građana. Rekao je da mora postojati političke agresije – mora se prihvatiti taj teret.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.