"Pravda za Davida": Građani i dalje traže istinu i pravdu

Vijesti 17. sep 201820:08 > 20:14
Anadolija

Večeras se veliki broj građana okupio u centru Banjaluke 176. put u znak podrške porodici Davida Dragičevića. Okupljanja građana počela su 26. marta, nakon identifikacije njegovog tijela i prve policijske konferencije za novinare, a organizovana su putem Facebook grupe pod nazivom "Pravda za Davida".

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija

Porodica Davida Dragičevića i okupljeni građani na svim dosadašnjim okupljanjima traže istinu i pravdu.

“Šest mjeseci je od kako je moje dijete izašlo u grad. Šest mjeseci je tačno od kako se dijete nije vratilo u svoju kuću, svom ocu, majci, sestri i bratu. Zašto se dijete nije vratilo šest mjeseci? Zato što ljudi koji bi trebalo da paze na red, mir i sigurnost djece i građana su ga oteli, silovali, masakrirali i na kraju ubili i bacili u kanalizaciju”, rekao je na okupljanju Davor Dragičević.

U slučaj “Dragičević” u međuvremenu je uključena i grupa pravnika koju je angažovala porodica, a koja bi trebalo da pomogne u rasvjetljavanju nerazjašnjene smrti Davida Dragičevića. U pitanju su advokati Duško Tomić, Ifet Feraget, Ante Nobilo, advokat iz Zagreba, i Zora Dobričanin-Nikodinović, advokat iz Beograda. Dakle, advokati su ovlašteni punomoćnici oštećenih.

“Oni imaju svoj put, njihov put je otkrivanje organizatora ubistva i ubica, a ja imam svoj put za istinu i pravdu za Davida”, kazao je Dragičević.

Prema njegovim riječima, doći će 5. oktobar koji će biti kraj za ubice i saučesnike.

“Kako ja hoću da unovčim svoju bol, smrt svog djeteta, samo se zapitajte poslije 5. oktobra, šta ćete moći unovčiti i koju bol ćete vi moći da izdržite. Praštanja za takve optužbe, za takva djela nema, a pošto nema ni istine i pravde za Davida Dragičevića i ostalu djecu, mira za vlast od 5. oktobra neće biti više nikada. I to ni za jednu vlast koja se bude ponašala kao maćeha svojim građanima, svojoj djeci”, rekao je Dragičević.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu za ubistvo Davida Dragičevića protiv nepoznatih počinilaca. Nedavno je podignuta i optužnica protiv dva službenika u MUP-u Republike Srpske, PU Banjaluka, zbog zbog sumnje da su sprečavali dokazivanje u ovom slučaju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.