Vulin reagovao na Izetbegovićeve izjave

Vijesti 19. sep 201815:47 > 15:52
Tanjug/ Tanja Valič

"Da Bakir Izetbegović ima dostojanstva on bi nam, pre nego što pomene ime Aleksandra Vučića, rekao ko je pokušao da ga ubije pre dve godine i prvo bi morao da nam objasni kako je bilo moguće da neko pokuša da ubije Aleksandra Vučića koji je došao u Srebrenicu da se pokloni žrtvama drugog naroda, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Bio je ovo komentar Aleksandra Vulina na Izetbegovićevu izjavu da “Vučić zagovara mir, a naoružava se”.

“Pre nego što uopšte stavi njegovo ime u usta morao bi da ima toliko dostojanstva da najpre objasni zašto tada kao domaćin nije bio uz njega, i da nam već jednom kaže ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića”, rekao je ministar Vulin i naglasio da predsednik Vučić sprovodi politiku mira.

“Žao mi je što u gospodinu Izetbegoviću nema valjanog sagovornika. On ne bi trebalo da komentariše da li se Vojska Srbije oprema i naoružava jer na to nema nikakvo pravo. Mi smo neutralna zemlja koja, da bi se branila i čuvala u trenutku nevolje, mora da bude dovoljno spremna i sposobna da to i uradi. Nama niko neće doći da pomogne u trenucima nevolje, a gospodin Izetbegović nema baš nijedan razlog ni pravo da komentariše bilo šta što se dešava unutar Republike Srbije”, izjavio je ministar odbrane Srbije.

“Mi se uzdržavamo da komentarišemo bilo kakve unutrašnje političke odnose unutar Bosne i Hercegovine iako je Srbija, ne zaboravimo to, čuvar dejtonske Bosne i Hercegovine. Mi imamo pravo da vodimo računa o dejtonskoj Bosni i Hercegovini pa se uzdržavamo da dajemo bilo kakve izjave koje bi mogle povrediti bilo koga u Bosni i Hercegovini”, poručio je Vulin i dodao da mu je žao što Izetbegović ne prihvata otvorenog srca politiku mira Aleksandra Vučića.

“I samo da ga pitam – ko je pokušao da ga ubije i da mu poručim da sledeći put kada pomisli da govori o Aleksandru Vučiću neka nam prvo odgovori na to pitanje i kaže zašto tog dana kao domaćin nije bio uz njega”, rekao je ministar odbrane.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.