Sarajevska policija: Hapšenje nakon pucnjave

Vijesti 20. sep 201812:33 > 12:42
N1/Ilustracija

Četiri osobe uhapšene su sinoć u Vogošći nakon pucnjave koja se dogodila na području ove općine, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako piše u policijskom izvještaju, sinoć u 22,15 sati, osoba inicijala D.N. iz Vogošće, obavijestila je Sedmu policijsku upravu da je u ulci Braće Kršo, općina Vogošća, u pravcu njega ispalio hitac iz vatrenog oružja, S.E. iz Vogošće.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 23,25 sati, policijski službenici VII PU su ulici Omladinska, općina Vogošća, pronašli i uhapsili S.E., rođen 1997. godine, P.A., rođen 1992. godine, G.A., rođena 1996. godine i H.J., rođen 1978. godine, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ”Izazivanje opće opasnosti”.

U toku kriminalističke obrade, pronađena je puška i 22 metka različitog kalibra. Isti su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.