Slučaj David Dragičević: Hapšenje u Banjaluci

Vijesti 21. sep 201809:41 > 09:46
Anadolija

Jedna osoba uhapšena je u Banjaluci zbog sumnje da je počinila krivično djelo Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela u slučaju ubistva Davida Dragičevića. Radi se o muškarcu inicijala A.K. rođen 1982. godine u Banjaluci.

Kako je saopšteno, u krivičnom predmetu Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka a u vezi sa počinjenim krivičnim djelom ubistvo na štetu Davida Dragičevića iz Banjaluke, tužilac ovog Tužilaštva nakon ispitivanja osumnjičenog lica A.K., rođen 1982.godine iz Banja Luke, stavio je jučer prijedlog Osnovnom sudu u Banja Luci za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

‘Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Nakon razmatranja prijedloga za određivanje mjere pritvora sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci, donio je rješenje kojim je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju od mjesec dana. Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i dalje intenzivno sprovodi istragu u gore pomenutom krivičnom predmetu”, saopćeno je iz ovog Tužilaštva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.