Masovna tuča u Mostaru, osam uhapšenih osoba

Vijesti 21. sep 201809:50 > 09:55
Bljesak.info

U Mostarskom naselju Zalik sinoć je došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu u kojem su učestvovale dvije grupe mlađih lica saopšteno je iz MUP-a HNK.

U izvještaju MUP-a HNK se navodi da je PU Mostar u 01,15 sati obaviještena da je u naselju Zalik, kod podvožnjaka, došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu u kojem učestvuju dvije grupe mlađih lica. “Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije koji su brzom intervencijom zatekli i lišili slobode sljedeća osobe: V.V.(1998), M.R.(1999), M.T.(1998), A.A.(1997), A.M.(1998), D.G.(2000), M.I.(1994) i maloljetnu osobu M.L.(2002) dok je jedna grupa mladića uspjela pobjeći sa lica mjesta.”

Na licu mjesta kako se navodi u izvještaju zatečena su i dva vozila marke “VW Polo“ i “Reno Clio“ na kojima je pričinjena veća materijalna šteta dok je u jednom vozilu uočen veći broj palica koje su uz izdate potvrde izuzete.

O svemu je upoznat tužilac a vozila su prebačena u krug PU Mostar radi vještačenja.

Sva navedene osobe su lišene slobode i nad njima će biti provedena kriminalistička obrada dok je maloljetna osoba puštena uz pratnju roditelja.

“Ovom prilikom dva lica su lakše povrijeđena. Pripadnici policije preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja”, piše u izvještaju MUP-a HNK.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.