Dodik dočekao Lavrova u Banjaluci

Vijesti 21. sep 201815:44 > 15:53
Anadolija

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik dočekao je ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Banjaluci, na mjestu gdje će se graditi srpsko-ruski hram i duhovno-kulturni centar.

Svečanost će započeti u Hramu Hrista spasitelja liturgijom koju će služiti više episkopa, sveštenika i đakona Ruske i Srpske pravoslavne crkve. Nakon toga planirano je i formiranje svečane litije i odlazak do novosagrađenih temelja hrama i duhovno-kulturnog centra.

Prema protokolu, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Cvijanovićeva i Perović razgovarat će sa Lavrovim, zamjenikom ministra inostranih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom, direktorom Četvrtog evropskog departmana Ministarstva inostranih poslova Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom i ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovim.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija

Predviđen je i sastanak delegacija Republike Srpske i Rusije u Administrativnom centru Vlade RS. 

Cvijanović će prisustvovati svečanoj dodjeli odlikovanja ministru Lavrovu, koga će Dodik odlikovati ordenom Republike Srpske na ogrlici.

Konferencija za novinare zakazana je u 16.30 sati, dok je u 16.55 sati predviđen sastanak kome će prisustvovati ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.