"Svi pomorci su dobro, otmičari će vjerojatno tražiti novac"

Vijesti 25. sep 201807:32 > 07:47
N1

Nigerijski pirati oteli su 12 članova posade švicarskog teretnog broda, među kojima je jedan državljanin Bosne i Hercegovine. Švicarska brodarska tvrtka potvrdila je da je napadnut njihov teretni brod, koji je u nigerijskim vodama prevozio pšenicu. Tvrtka je angažirala poseban tim kako bi osigurala oslobađanje otetih pomoraca.

Romano Perić iz Sindikata pomoraca Hrvatske kazao je u ponedjeljak navečer da su dobili informaciju da su svi pomorci dobro. Tu informaciju dobili su, kaže, u komunikaciji s obitelji.

VEZANa VIJEST

Kaže i da da je švicarska kompanija u čijem je vlasništvu brod već unajmila profesionalce koji bi ovaj slučaj trebali dovesti do kraja – do oslobađanja pomoraca.

Upitan koliko obično traju takvi pregovori, odgovara da ovisi o situaciji, “kolika su potraživanja i kolika je realna vrijednost onoga što otmičari mogu dobiti”. “Bilo je situacija da to traje tri do pet dana, a nekada je znalo potrajati i mjesecima”, rekao je.

Zasad nemaju informacije što otmičari traže, ali pretpostavljaju da će to, kaže, ipak biti novac, prenosi HRT.

Nigerijski gusari oteli su u nedjelju, podsjetimo, 12 članova posade švicarskog teretnog broda Glarus, među kojima je i jedan državljanin Bosne i Hercegovine, javile su prošle noći agencije, a potvrdila švicarska brodarska tvrtka Massoel.

Sindikat pomoraca Hrvatske je na vezi s kolegama iz švicarskog sindikata i navodi da brodarska tvrtka Massoel nastoji riješiti nastalu situaciju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.