Inzko: Put koji ste izabrali nema alternativu

Vijesti 25. sep 201813:06 > 13:13
N1

Visoki predstavnik Valentin Inzko otvorio je danas Međunarodnu poslovnu konferenciju u organizaciji Kantona Sarajevo. Inzko je istakao da je kao nikada do sada, ovoj zemlji potrebna politička katarza i ekonomski napredak.

“Razvojne šanse same po sebi nisu dovoljne. Politički stabilno okruženje uvijek je bilo od suštinskog značaja za poslovanje, a tako je i danas. Institucionalna stabilnost i efikasnost, vladavina prava, borba protiv korupcije i stalno opredjeljenje za provođenje reformi, zajednički kreiraju okvir koji pogoduje razvoju zdrave ekonomije“, rekao je danas visoki predstavnik na otvaranju Međunarodne poslovne konferencije u organizaciji Kantona Sarajevo.

Visoki predstavnik je napomenuo da je organiziranje međunarodne poslovne konferencije na vrhuncu predizborne kampanje hrabar i vizionarski potez, jer se suprotstavlja dominantnoj retorici podjela koja je okrenuta ka prošlosti, a istovremeno poziva na saradnju i prosperitet.

“Iz tog razloga, trenutak održavanje ove konferencije predstavlja i jedinstvenu priliku: priliku za sve nas da izrazimo svoja očekivanja – koja s pravom imamo – da će se političari fokusirati na stvaranje stabilnijeg okruženja potrebnog za uspješno razvijanje poslovanja i ljudskih potencijala. Ova poruka je danas značajnija nego ikada, jer je ovo vrijeme u kojem veliki broj političara previše pažnje pridaje pitanjima koja dijele građane”, naglasio je on.

“Put koji ste izabrali nema alternativu”, istakao je visoki predstavnik.

“Kao nikada do sada, ovoj zemlji je potrebna politička katarza i ekonomski napredak. A poslovna zajednica, s ulogom jednog od pokretača napretka i prosperiteta, može i treba biti dio ove promjene”, zaključio je Inzko.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.