Opasne prevarantice ''aktivne'' na području Prijedora

Vijesti 27. sep 201811:01 > 11:11
N1

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da budu oprezni prilikom posjeta nepoznatih osoba koje nude na prodaju masažere, odjevne predmete, druge proizvode ili usluge, da takva lica ne puštaju u kuću, a u slučaju bilo kakve sumnje na nedozvoljene radnje o tome obavijeste nadležnu policijsku stanicu.

Kako piše u saopćenju PU Doboj, policijskoj stanici Kozarska Dubica jučer je oko 13,45 časova, prijavljeno je da su istog dana, u mjesto Brekinja, opština Kozarska Dubica, u dvorište porodične kuće osobe N.M. iz Brekinje, došle dvije nepoznate ženske osobe, te su tom prilikom oštećenoj ponudile novac u iznosu od 200,00 KM, u zamjenu za 300,00 HR K (kuna).

Nakon navedenog, jedna ženska osoba, ostala je u dvorištu te je razgovarala sa oštećenom, dok je druga ženska osoba, iskoristila loše zdravstveno stanje oštećene, ušla u unutrašnjost kuće, kom prilikom je u prostoriji spavaće sobe pronašla i otuđila novac u iznosu od 700,00 KM, čime je počinjeno krivično djelo Krađa.

S obzirom na to da su na području Policijske uprave Prijedor, evidentirana ova krivična djela, gdje su tom prilikom nepoznata lica koristeći nepažnju vlasnika, otuđivala novac i druge vrijednosti, Policijska uprava Prijedor, još jednom apeluje na građane da budu oprezni prilikom posjeta nepoznatih lica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.