Valentin Inzko: Poruka bh. političarima

Vijesti 27. sep 201814:42 > 14:45
N1

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko posjetio je danas Brčko Distrikt i razgovarao s gradonačelnikom i njegovim zamjenikom, Sinišom Milićem i Antom Domićem, te predsjednikom i potpredsjednikom Skupštine Distrikta, Esedom Kadrićem i Ivom Filipovićem.

Na sastanku sa zvaničnicima Brčko Distrikta, visoki predstavnik je potcrtao da sva energija i napori dužnosnika trebaju biti posvećeni rješavanju pitanja koja su istinski važna za građane, dodajući da nema sumnji da bi građani poštovali takav pristup.

Ranije je Inzko govorio na otvaranju sajma Brčko EXPO, koji traje dva dana i koji je okupio više od 200 malih i srednjih preduzeća iz cijelog regiona, gdje je naglasio da se kandidati koji su u utrci za izbore trebaju ugledati na preduzetnike, saopćeno je iz Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR).

”Ako želite postići uspjeh i ako želite da i vaši građani učestvuju u tom uspjehu, onda pristupite politici na način kako preduzetnici pristupaju poslovanju, što znači izgradnja i podsticanje povjerenja, optimizma i sposobnosti za saradnju”, kazao je Inzko.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.