Leroy: United Grupa nastavlja sa ulaganjima u program

Vijesti 27. sep 201821:39 > 21:55
N1

Glavni savjetnik United Grupe Steve Leroy je, nakon što je BC Partners, vodeća investiciona kompanija potpisala konačni sporazum o kupovini većinskog udjela u ovoj grupaciji, izjavio da kompanije nastavljaju sa svojim strateškim planovima i investicijama i da je to dobar znak za jugoistočnu Evropu.

“Zadržavamo menadžment, kompanije nastavljaju sa svojim strateškim planovima, nastavljamo naš sjajan rad. Dobra vijest za kompanije. članice grupe je da imamo jako dobrog novog investitora, uz naravno podršku prethodnog investitora, koji zadržava značajan manjinski udio. Nastavićemo sa investicijama, sa ulaganjima u program koji gledaoci vole, naravno uz ekspertizu i strategije KKR-a. To je dobar znak za Jugoistočnu Evropu. Kada je KKR ulagao u United Grupu to je bila najveća privatna investicija u regionu. To je dalo podstrek i BC Partners da investiraju u regionu. Neke zemlje regiona su već u EU, neke su na putu EU i to je dobra stvar, i investicije se održavaju na cjelokupnu ekonomiju. Dakle, to je zaista dobra vijest”, izjavio je Steve Leroy iz United Grupe.

Podsjećamo, BC Partners, vodeća investicijska kompanija, objavila je danas da je potpisala konačni sporazum o kupovini većinskog udjela u United Grupi od KKR-a, vodeće globalne investicijske tvrtke. KKR će zadržati značajni manjinski dio dionica.

Kompanija BC je vodeća međunarodna investiciona tvrtka sa više od 18 milijardi eura vrijednosti u poslovima sa privatnim kapitalom i kreditima i već tri desetljeća ima aktivnu ulogu u razvoju europskog otkupnog tržišta. United Grupa je vodeći medijski i komunikacijski provajder u jugoistočnoj Europi. U poslednjih 18 godina, svoje prisustvo je proširila kroz organski rast i akvizicije i sada zapošljava više od 3.400 osoba i pruža usluge za više od 1,8 milijuna kućanstava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.