Radončić: Nema otcjepljenja RS, nema trećeg entiteta…

Vijesti 28. sep 201808:13 > 08:18
SBB BiH

SBB je sinoć održao predizborne skupove u Dvorani Centra za djecu i omladinu u općini Novo Sarajevo i „Ramiz Salčin“ u Novom Gradu na kojima su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti.

Skupovima je prisustvovao i predsjednik SBB-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Fahrudin Radončić.

“Nemojte se bojati, nema otcjepljenja RS, nema trećeg entiteta i nema fildžan-države. Ima samo cjelovita, snažna i moćna BiH. SBB ima snage, i to što smo obećali ćemo ispuniti”, kazao je Radončić.

“Ako budem sjedio u Predsjedništvu BiH, ne brinite se ko tamo još sjedi, Dodik, Ivanić ili Čović, Marko ili Janko. Previše imam mudrosti, znanja, povjerenja u vas i moj narod, i u BiH, da bih se plašio ko će da sjedi pored mene. Dosta je politike dinastijskog vladanja i ostavljanja BiH u amanet. BiH može da se ostavi samo narodu, borcima i građanima”, poručio je lider SBB-a.

Dodao je da će se SBB zalagati za integracije u NATO i EU te da će posebnu pažnju posvetiti porastu nataliteta i zadržavanju mladih da ostanu, rade i žive u svojoj zemlji.

Radončić je prije skupova u Novom Sarajevu i Novom Gradu imao druženje s građanima naselja Velešići, s kojima je popio kafu i razgovarao o lokalnim problemima.

Inače, predstavljanju kandidata SBB-a govorili su i Ismir Jusko, Mirsad Kacila, Selma Porović, Jovana Vidaković, Mirvad Kurić, Amela Dautbegović, Igor Gavrić, Bilsena Šahman, Adisa Omerbegović-Arapović, Sanela Prašović-Gadžo, Ifet Mahmutović i Jasna Duraković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.