Novi britanski ambasador u BiH poslao poruku bh. građanima

Vijesti 29. sep 201812:42 > 12:45
Twitter

Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini, Matt Field, se obratio građanima uoči Opštih izbora. Field je u obraćanju na bosanskom jeziku ukazao da upravo građani odlučuju o budućnosti zemlje izlaskom na izbore.

“U nedjelju – 7. oktobra će građani Bosne i Hercegovine odlučivati u pravcu kojim će se njihova zemlja kretati u naredne četiri godine. Kao diplomata ja neću glasati i ne mogu komentarisati za koga treba glasati. Da ja glasam, zapitao bih se šta želim za svoju djecu, roditelje i svoju zemlju”, rekao je, a potom istakao svoje kriterije kome treba povjeriti glas.

“Pitao bih ko ima plan, ko će napraviti više radnih mjesta, ko će poboljšati kvalitetu obrazovanja i zdravstva”.

Field je naglasio šta će biti uloga Ujedinejnog Kraljevstva u izbornom procesu i podsjetio na ulogu građana na izborima.

“Ono što Ujedinjeno Kraljevstvo može uraditi jeste da izbori budu pravedni i slobodni – koliko god je to moguće. Zato smo pomogli ‘Pod lupom’ da osiguraju nezavisne posmatrače, kao i transparentne glasačke kutije. Ostalo je do vas. Vi odlučujete tako što ćete izaći na izbore i glasati. Neizlazak na izbore je prihvatanje statusa quo. Izbore odlučuju oni koji glasaju. Izađite na izbore i odlučite o svojoj budućnosti“, zaključio je ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo, Opšti izbori u Bosni i Hercegovini će biti održani 7. oktobra kada će građani birati vlast na kantonalnom, entitetskom i državnom nivou.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.