BIHAMK: Potpuna obustava saobraćaja kod Semizovca

Vijesti 30. sep 201808:20 > 08:25
N1/Ilustracija

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na putevima u BiH, posebno na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja, mogući su na putevima koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, saopćeno je jutros iz BIHAMK-a.

Kako piše u saopćenju, zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

”Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnom putu M-5 u Kiseljaku, zbog čega se u vremenu od 08 do 17 sati saobraća usporeno uz povremene obustave saobraćaja.

Zbog radova na sanaciji željezničko-putnog prelaza, danas u vremenu od 8 do 20 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-445 Semizovac-Ilijaš u Malešićima (od pružnog prelaza do mosta Malešići). Za vrijeme obustave, vozila će saobraćati alternativnim pravcem.

Na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Novi Grad – Dvor”, saopćeno je iz BIHAMK-a jutros.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.