Nova sjednica Skupštine KS 12. oktobra

Vijesti 01. okt 201815:00 > 15:01
N1

Članovi Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo (SKS) dogovorili su na današnjoj sjednici da će naredna 45. radna sjednica SKS biti održana 12. oktobra ove godine.

Usaglašen je i dnevni red sjednice na kojem bi trebale biti razmatrane informacije o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP “Gras” i o stanju u KJKP “Vodovod i kanalizacija” te Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izvršavanju Budžeta KS za 2018. godinu.

Istim zaključkom Kolegij je prolongirao ranije najavljeno održavanje nastavka 44. radne sjednice sa 9. na 12. oktobar ove godine.

Na nastavku ove sjednice bit će razmatrani nacrti strategija razvoja obrazovanja i nauke KS za period 2018-2022. godina te za uključivanje djece sa poteškoćama u razvoju u obrazovanju sa sedmogodišnjim planom implementacije u KS.

Predmet zastupničkog razmatranja će biti i: prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na zaključivanje sporazuma između Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade i javnih ustanova “Željeznički školski centar”, “Studentski centar” i “Djeca Sarajeva”, prečišćeni tekst o potvrđivanju razrješenja kao i imenovanja predsjednika i članova Skupštine JP “Televizija KS”, o potvrđivanju razrješenja i imenovanja novih vršilaca dužnosti predsjednika i članova Skupštine KJKP “Gras”.

Prijedlog odluke kojom se usvaja Izvještaj o radu sa finansijskim poslovanjem Univerziteta u Sarajevu za period 01.01-31.12.2017. godine naredna je tačka dnevnog reda ovog nastavka sjednice.

Razmatrat će se i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju javnih ustanova iz oblasti kulture za 2017. godinu, i to: Kamernog teatra ‘55, MESS-a Međunarodnog teatarskog festivala – Scena MESS, Muzeja Sarajeva, Centra za kulturu KS, Historijskog arhiva Sarajevo te Muzeja “Alija Izetbegović”.

Na dnevnom redu naći će se i izvještaji o poslovanju kantonalnih javnih komunalnih preduzeća za prošlu  godinu, i to: Parka, Rada, Pokopa, Tržnica-Pijaca, Toplana i Sarajevogas-a.

Kako je iz Press službe KS najavljeno, pred zastupnicima će biti i Izvještaj o izvršavanju Budžeta KS za period od 1.01. do 31.12.2017. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.