Emir Hadžihafizbegović i Mimo Šahinpašić gost Novog dana

Vijesti 02. okt 201816:07 > 17:37
N1

Emir Hadžihafizbegović radi na pet igranih filmova, upravlja sarajevskim „Kamernim teatrom 55″, igra u njegovim predstavama. Na ovogodišnjim Općim izborima u BIH na listi je SDA za Parlament BIH. Zašto vjeruje u SDA i zbog čega odluka da se vrati na složenu bh. političku scenu pojasnit će za Novi dan.

Bh. građani čak i u najtežim i najozbiljnijim situacijama spremni su kreativno odgovoriti i šaliti se na svoj račun. Zanimljiv grafički prikaz, obećanje, riješenje za svaki problem u BIH imaju Vedran Drljević – kandidat za sve nivoe vlasti i Alen Altoka – osnivač Stranke za Đe, da predam papire za bilo đe. Oni su gosti Novog dana.

A jedno od najpopularnijih bh. televizijskih lica Mimo Šahinpašić, nakon svima poznatih zdravstvenih izazova vraća se u eter. Mimo nastavlja uređivati svoju rubriku Vox Populi na OBN televiziji, a trenutno radi izborne emisije. O svojoj bolesti, borbi, povratku na tv govori za Novi dan.

Polovina odraslog stanovništva BIH iskusi bol jakog intenziteta. Pacijenti koji pate od hroničnog bola sada imaju priliku da se liječe u ambulanti za terapiju bola na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Kako ova ambulanta izgleda, kako funkcioniše, te ko sve može dobiti terapiju provjerit će naša Hana Sokolović.

Zainteresovan za probleme paralelne realnosti Miloš Popović je slikar koji se upušta u avanturu slikanja praznih prostora bez ljudi. To su prostori sa svjetlom i sjenom, sa stolicom kao jedinim znakom mogućeg ljudskog postojanja…uživo smo u ateljeu Miloša popovića, mladog slikara koji će nam pojasniti vezu između osvjetljenja i slika koje stvara.

Naslovnice dnevnih novina komentariše Faruk Kajtaz – urednik Radija gradska mreža. Minela Jašar – Opardija s vama od 7 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.