Uhapšena Zorka Andrić, oštra reakcija NDP-a

Vijesti 03. okt 201818:17 > 18:24
NDP

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka danas su oko 15 sati u Jevrejskoj ulici u Banjaluci, uočili su nepropisno parkirano vozilo marke Peugeuot vlasništvo Z.A.(1961) iz Banjaluke, saopćeno je danas iz PU Banjaluka. Iz Narodnog demokratskog pokreta priopćeno je da se radi o Zorki Andrić, poslanici ove stranke u Narodnoj skupštini RS.

Kako su saopćili iz policije, prilikom preduzimanja mjera i radnji na premještanju nepropisno parkiranog vozila od strane radnika Gradske uprave, Odsjeka za saobraćaj (pauk službe) Z.A. je ometala i sprečavala izvršenje službene radnje i oglušila se na zakonito izdato naređenje te tom prilikom narušila javni red i mir i bezobzirnim ponašanjem i vrijeđanjem policijskih službenika, zbog čega je lišena slobode.

”Licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz člana 8. i 24. Zakona o javnom redu i miru RS, kao i člana 73. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, nakon čega je otpuštena iz službenih prostorija”, saopćeno je iz PU Banjaluka.

Nakon ovog događaja, reagovao je Narodni demokratski pokret čija je Andrić članica.

”Umjesto ubica i kriminalaca MUP Srpske hapsi one koji su stvarali Republiku Srpsku zbog saobraćajnih prekršaja. Sa zaprepaštenjem obavještavamo javnost da je MUP RS uhapsio borca prve kategorije, majku, ženu odlikovanu za hrabrost u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, narodnog poslanika i kandidata za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, gospođu Zorku Andrić zbog saobraćajnog prekršaja.

Uhapšena je u prisustvu svog sina i sa lisicama na rukama odvedena je u pritvor gdje se još uvijek nalazi. Ovakav sraman postupak Ministarstva unutrašnjih poslova, nije zapamćen u istoriji Republike Srpske”, piše između ostalog u saopćenju NDP-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.