Mještanin: SDA prva i zadnja stranka koja je došla u Podgoru

Vijesti 04. okt 201821:45 > 21:45
N1

Mještani sela Podgora u četvrtak su potvrdili poruku političarima i strankama kako nisu dobrodošli u ovo mjesto u blizini Breze. Ipak, Stranka demokratske akcije održala je predizborni skup koji je ometan pištaljkama i zvucima vuvuzela, javila je reporterka N1.

“Nijedna stranka nije dobrodošla u Podgoru”, poruka je koja nije spriječila SDA da održi skup u ovom mjestu. Međutim, mještani su održali svoje obećanje.

VEZANE VIJESTI

Solak Hamdija, jedan od “najglasnijih” na SDA-ovom skupu, za N1 je kazao kako bi isto uradio i da je bio miting neke druge stranke.

“Nisam ja incijator. Mi smo svi protiv stranaka. Dokazali smo da nijedna stranka nije dobrodošla. Ovo je prva i zadnja stranka koja je došla ovdje. Ogorčeni smo”, istakao je Solak koji je zaključio kako Podgora od nove vlasti neće “ništa dobiti”.

Sličnog razmišljanja je bila i Solak Mevlida koja je ogorčena na vlasti.

“Više desetina mještana Podogore je došlo. Nikad nismo dobili ništa niti od jedne stranke. Čisto sumnjam da će iko išta uraditi za ovo selo”, zaključila je Solak.

Za N1 je istakla kako je policija bila fer i korektna prema njima iako su zvižducima i pištaljkama ometali skup SDA.

“Mi smo radili svoje, nismo nikoga vrijeđali, samo smo zviždali. I policija je radila svoj posao. Bili su korektni i fini i samo su nam govorili da ne zviždimo”, otkrila je mještanka Podgore.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.