Medžlis: Osuđujemo ljepljenje plakata na džamiji u Glamoču

Vijesti 05. okt 201815:46 > 15:55
N1

Medžlis Islamske zajednice Glamoč osudio je postavljanje izbornih plakata Srpske liste na Gradskoj džamiji u ovom gradu, potvrđeno je za N1.

Jutros su u Medžlisu obaviješteni kako se na ulazu u džamijsko dvorište, kao i na munari, nalaze plakati kandidata Srpske liste na Općim izborima u Bosni i Hercegovini. Ovaj potez su u glamočkoj islamskoj zajednici shvatili kao najozbiljniji provokaciju.

“Jutros poslije sabah namaza smo obaviješteni da je na munari Gradske džamije i ulaznoj kapiji postavljen promotivni materijal jednog kandidata sa takozvane Srpske liste.

Smatramo da je to jedna od ozbiljnijih provokacija u posljednjih nekoliko godina, a indikativno je da se nadležni iz pomenute liste nisu oglasili niti iskazali neslaganje sa ovim teškim oblikom narušavanja vjerskih osjećanja”, kazali su u Medžlisu za N1.

Dodali su kako je neprihvatljivo “skrnavljenju džamije i džamijskog prostora”, te da očekuju da se političke kampanje vode u skladu sa izbornim pravilima i bez provokacija.

“Podsjećamo da je Gradska džamija u Glamoču u toku agresije na BiH srušena do temelja, te smatramo da je ovo potencijalna prijetnja i pritisak pred nadolazeće izbore”, zaključeno je u saopštenju Medžlisa Islamske zajednice Glamoč.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

N1
N1
N1
N1
N1