Blokirane ulice, Šukalo tvrdi: Kolona do graničnog prelaza

Vijesti 05. okt 201818:06 > 18:15
Screenshot

Kružni tok u centru Banjaluke blokiran je nakon što su članovi grupe "Pravda za Davida" izašli na ulicu.

“Nema države više. Sve blokirajte, čitavu državu. Neka dođu Lukač i Dodik, neka dođu svi, da vidimo ko će ići na naše ljude”, kazao je Dragičević.

Članovi grupe skandiraju “Ubice, ubice”, “Pravda za Davida”, “Ko je ubio Davida”…

“Mir i dostojanstvo. Čitavu državu blokirati, ako ima neko malu bebu, pustite ih, ako je neko bolestan, može proći. Reci u Srbiji kako ubijaju djecu”, kazao je Davor Dragičević jednom vozaču automobila sa beogradskim tablicama.

“Dok sve i jedan pripadnik grupe ‘Pravda za Davida’ ne bude oslobođen i ne dođe na Davidov trg bit će blokirana država. Svi kad dođu, počet će miting”, poručio je Davor.

“Trenutno je kolona do Gradiške, do graničnog prelaza. Dosta diktature, dosta zločina, Banjaluka će večeras progledati. Ovo nebo je naše nebo. Dole režim i dole zločinci”, kazao je Adam Šukalo, poslanik u NSRS.

Policija Republike Srpske zaustavila je danas autobuse koji su prevozili građane iz Novog Grada ka Banjaluci, na skup “Pravda za Davida”. Poslije prepirke s policijom, građani su odlučili da u Banjaluku putuju vozom ili ličnim automobilima, a neki čak i pješke.

Slična situacija desila se i sa građanima iz Prijedora koji su krenuli na skup “Pravda za Davida”.

Na banjalučkom Trgu Krajine večeras u 18.00 počinje skup “Pravda za Davida”, na kojem će, kako je najavljeno, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića saopštiti imena ubica i nalogodavaca ubistva njegovog sina i svih onih koji zataškavaju zločin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.