Majka Davida Dragičevića: Ne daj Bože da se ovo ikome desi

Vijesti 05. okt 201820:24 > 20:34
N1

Suzana Radanović, majka stradalog mladića Davora Dragičevića, kazala je večeras na Trgu Krajine u Banjaluci da, kao majka, može samo poželjeti da se njena tragedija ne dogodi nikom drugom.

VEZANE VIJESTI

Ona je u kratkom obraćanju prisutnima kazala da se oni ”bore za sebe i za svoju djecu”.

‘Šta ću, kažu, dođi i pričaj. Šta poslije Davora ja mogu da kažem? Sve znate. Ostali smo bez djeteta, napravili su to na tako monstruozan način. Ja kao majka, samo vama mogu da poručim, ne daj Bože da se ovo ikome desi. Borite se, ovo je Davora borba, ja bih davno… Ja sigurno ne bih ovako izgurala. Majka je majka’‘, poručila je ona.

Dodala je ”Davoru i njoj više ne mogu ništa”.

”Ja vas samo molim kao i svaki put, ovo je vaša borba, vi se od danas, pardon, od 18. marta, borite za sebe i za vašu djecu. Davoru i meni, više ne mogu ništa. Zato ovako i pričamo. Valjda ste i prepoznali kod Davora, da je došao svog, podvukao je crtu. Ja sam ga čak par puta molila da se kandiduje za predsjednika”, rekla je Radanović večeras u Banjaluci.

Skup je, podsjećamo, kasnio zbog nemogućnosti svih građana da stignu na mjesto na kojem je događaj organizovan.

Podsjećamo, slučaj Dragičević privukao je veliku pažnju javnosti u Bosni i Hercegovini, ali i okolnim zemljama. Mladić je stradao u martu. Prema optužnici koju je podiglo banjalučko Okružno javno tužilaštvo, Dragičević se utopio u rijeci Crkvena nakon što je bježeći upao ili gurnut u nabujali rječicu.

Davor Dragičević, Davidov otac, za ubistvo i saučesništvo u ubistvu optužuje vrh RS-a i MUP-a RS. Advokatski tim porodice Dragičević nakon nedavnog sastanka sa Želimirom Lepirom, glavnim okružnim javnim tužiocem, saopštio je da su zadovoljni napretkom istrage i da se “krug sužava”.

Nestanak Davida Dragičevića prijavljen je 18. marta, a njegovo rijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rječice Crkvena u Vrbas.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.