Zelenika: Izašla sam u ime Munevere, Dženanove majke

Vijesti 05. okt 201821:00 > 21:03
Patria

Kandidatkinja Koalicije Hrvatsko zajedništvo za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH dr. Diana Zelenika obratila se večeras na skupu "Pravda za Dženana" koji je održan u Sarajevu.

Na skupu je dr. Zeleniki prišao otac smrtno stradalog Dženana memića, Muriz Memić, i zamolio je da se umjesto Dženanove majke s nekoliko riječi obrati skupu.

Vidljivo ganuta i potresena, dr. Zelenika je pozdravila Sarajevo, grad svoje mladosti jer je u njemu provela studentske dane te nijemo zastala pred mnoštvom okupljenim, a onda prozborila kako je održala puno govora i predavanja, a ovo je prvi put da je jednostavno na trenutak ostala nijema.

“Murize, uz vas sam”, obratila se ocu ubijenoga Dženana i kazala kako zna i osjeća što muči majku ubijenoga mladića i zna koju ljubav majka osjeća dok je dijete u njezinoj utrobi, ali ne zna i ne može znati kako se Dženanova majka osjeća jer sama to nije doživjela, međutim svjesna je kroz kakav pakao prolazi.

HZ

“Večeras sam ostala bez riječi, izašla sam u ime Munevere, Dženanove majke, u ime svih majki čija su djeca zlostavljana i ubijena. Došla sam kao žena koja je pod svojim srcem nosila dijete, želim Muneveri i svim majkama poslati poruku da ću se do zadnje kapi krvi boriti za svu djecu i protiv onih kojih misle da mogu gospodariti životima naše djece”.

Kazala je kako Dženanovoj majci, kao i majci ubijenoga Davida Dragičevića šalje svu snagu da izdrže, a kako će se ona, nevezano za ishode nedjeljnoga glasovanja, uvijek boriti za pravdu za svu djecu, a za njih se i do sada borila uz bolesničke postelje kao kardiologinja, što je spremna činiti i dalje ako ishod izbora ne bude u njezinu korist.

Na koncu je zatražila pravdu za Dženana, za Davida i za Soldu, kao i svu drugu djecu; pravdu za sve za što će se i dalje boriti u svome životu.

“Do zadnje kapi snage borit ću se za pravdu za svu našu djecu”, kazala je dr. Zelenika, vidno potresena ozračjem na skupu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.