Izetbegović: BiH se ovih dana zelenila, to je jasna poruka

Vijesti 06. okt 201800:10 > 00:18
N1

Stranka demokratske akcije (SDA) svoj završni predizborni skup održala je večeras u sarajevskoj Zetri pred velikim brojem članova i simpatizera stranke.

Obraćajući se prisutnima kandidat ove stranke za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je kako je uvjeren u svoju i pobjedu SDA 7. oktobra. Istakao je kako je pomoć povratnicima i njihova ravnopravnost u svakom dijelu BiH od  vitalnog interesa, a posebno je naglasio ulogu SDA u deblokadi evropskog i evroatlantskog puta BiH te pokrenute ekonomske reforme.

– Ovo je jedna dobra, lijepa, bogata zemlja. Ovo je zemlja čiji je put reintegracija, integracija u EU. Ovo je zemlja koja ne može da trpi dominaciju, segregaciju, diskriminaciju i nikakve dodatne podjele – kazao je Džaferović.

N1

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je u svom obraćanju kazao da slijede najvažniji izbori nakon Daytona.

– Ovih dana se BiH zelenila, to znači da slijedi pobjeda. Nama je potrebna velika pobjeda, jer slijedi velika borba – kazao je Izetbegović.

Ustvrdio je da je u prethodnom periodu bilo mnogo opstrukcija i u poziciji i u opoziciji. Podsjetio je da je na prošlim izborima tražio 300.000 glasova za 100.000 radnih mjesta u 10 godina I da je to obećanje u proteklom periodu ispunjavano dvostruko brže.

N1

– Moramo ovaj put povisiti ulog. Sada tražim 350.000 glasova i garantujem vam da ćemo napraviti napredak kakav do sada nije viđen u BiH. Ubrzat ćemo reforme, ojačati ekonomiju i od BiH napraviti najveće gadilište u region. Svake godine ćemo kreirati 20.000 novih radnih mjesta u realnom sektoru – istakao je Izetbegović na skupu u Zetri.

Po njegovim riječima, Bošnjake će u Predsjedništvu BiH predstavljati čovjek koji u sebi nosi ono najbolje od naroda kojem pripada i čovjek koji ima zasluge za izgradnju državnih institucija.

-Iza Šefika stoji najjača, najorganiziranija i najodlučnija stranka u BiH – SDA, kazao je Izetbegović najavljujući veliku pobjedu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.