Uhapšena osoba koja je vrijeđala novinara RTRS-a

Vijesti 06. okt 201811:22 > 11:26
Screenshot

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, nakon zaprimljene prijave novinara RTRS, da ga je tokom obavljanja dužnosti nepoznata osoba vrijeđala i oštetila dio opreme za snimanje, 06. 10. 2018. godine, identifikovali su i uhapsili osobu inicijala M. K (1977) iz Gradiške.

M. K. će biti ispitan na okolnosti izvršenja krivičnog djela “Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari” i izvršenja prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru “Vrijeđanje”. O svemu je obavješten dežurni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. U redovnoj proceduri slijedi procesuiranje pomenutog krivičnog djela i prekršaja, saopćeno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Klub novinara Banjaluka smatra nedopustivim jučerašnji verbalni napad na novinara RTRS-a Nikolu Marića tokom snimanja ankete na ulicama Banjaluke, te činjenice da je Mariću mikrofon išupan iz ruke i bačen na tlo.

Iz Kluba novinara poručuju da je naročito porazno i šokantno što je Marića napao novinar Miljan Kovač, što je vidljivo na snimku napada, koji je objavljen na internet stranici RTRS.

Klub novinara apeluje da se svi građani suzdrže od nasilnog ispoljavanja nezadovoljstva uređivačkom politikom bilo koje medijske kuće, te verbalnih napada na novinarske ekipe, koje samo obavljaju svoje radne zadatke.

Iz Kluba novinara takođe napominju da je izuzetno važno poštovanje profesionalnih i etičkih kodeksa u obavljanju novinarskog posla u svim medijskim kućama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.