N1 u štabu SBB-a: Najviše se govori o nepravilnostima

Vijesti 07. okt 201819:16 > 19:22
N1

U izbornom štabu Saveza za bolju budućnost više se govori o nepravilnostima nego o izbornim očekivanjima za Opće izbore 2018, javlja reporter N1 Slaviša Starčević koji izvješava iz centrale ove stranke u Sarajevu.

Njihovi posmatrači na izbornim mjestima prijavili su brojne nepravilnosti, poput glasanja van mjesta predviđenog za to, zbog čega su Centralnoj izbornoj komisiji uputili i prijavu.

Starčević javlja da će SBB naknadno odlučiti da li će priznati izborne rezultate.

Govoreći o očekivanjima za izbore 2018 – SBB očekuje bolje rezultate nego u prethodna dva izborna ciklusa.

Inače, ispred SBB-a za člana Predsjedništva BiH kandidovao se Fahrudin Radončić, kojem je ovo treći pokušaj da se domogne stolice u ovoj instituciji. 2010. i 2014. godine u utrci za člana Predsjedištva BiH pobjeđivao ga je Bakir Izetbegović.

Podsjećamo, mjesta za glasanje širom Bosne i Hercegovine bila su otvorena jutros od 7 sati a pravo glasa imalo je 3.352.933 građana.

Građani su, podsjećamo, birali tri člana Predsjedništva BiH, poslanike za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH (42 i to 28 iz FBiH, 14 iz Republike Srpske), Predstavnički dom Federalnog parlamenta (98) te Narodnu skupštinu RS-a (83), predsjednik i dva potpredsjednika RS-a te poslanici u 10 kantonalnih skupština. Na izborima će biti izabrano 518 nosioca mandata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.