SDA: Vode Džaferović, Komšić…

Vijesti 07. okt 201820:08 > 20:12
N1

Sat vremena nakon zatvaranja biračkih mjesta iz Stranke demokratske akcije je poručeno da su nakon više od 30 hiljada prebrojanih glasova u vodstvu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Naime, kako je javila reporterka N1 koja se nalazi u Izbornom štabu SDA, na grafikonu koji prikazuje rezultate se može vidjeti da je u ubjedljivom vodstvu Šefik Džaferović, a iza njega se nalazi Željko Komšić.

Podsjetimo, obraćanja čelnika SDA bit će održana nešto kasnije kada u stranku pristignu prvi nezvanični rezultati današnjih izbora.

Također, SDA izborne rezultate prati preko vlastite izborne aplikacije uz pomoć svog izbornog tima.

Mjesta za glasanje širom Bosne i Hercegovine bila su otvorena jutros od 7 sati a pravo glasa imalo je 3.352.933 građana.

Građani su, podsjećamo, birali tri člana Predsjedništva BiH, poslanike za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH (42 i to 28 iz FBiH, 14 iz Republike Srpske), Predstavnički dom Federalnog parlamenta (98) te Narodnu skupštinu RS-a (83), predsjednik i dva potpredsjednika RS-a te poslanici u 10 kantonalnih skupština. Na izborima će biti izabrano 518 nosioca mandata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.