Radončić: Moći ću se posvetiti izgradnji novog tornja

Vijesti 08. okt 201800:31 > 00:34
N1

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine, kazao je večeras nakon objave preliminarnih rezultata Općih izbora u BiH, da je njegovoj porodici olakšanje činjenica da neće biti član Predsjedništva BiH.

Lider SBB-a kazao je da je izborni rezultat njegove stranke – jako dobar.

”Ja moram reći da je izborni rezultat SBB-a jako dobar. Posljednje tri godine smo glavna i jedina meta najprljavijih udaraca, od montiranih optužnica do toga da su u kampanji naši članovi maltretirani. Naša pozitivna kampanja je ostavila trag”, kazao je Radončić večeras u izbornom štabu SBB-a.

Rezultate je ocijenio diskutabilnim.

”Rezultati za članove Predsjedništva su za nas vrlo diskutabilni. Ozbiljno je ugrožena legalnost ovih izbora, očekujemo reakciju Tužilaštva. Meni osobno, mojoj porodici, je veliko olakšanje da neću biti član Predsjedništva jer ću moći da se posvetim razvoju Avaza i izgradnji novog tornja”, najavio je on.

Komentarišući rezultat Stranke demokratske akcije, Radončić je rekao da protukandidatu Šefiku Džaferoviću ”ništa ne zamjeri”.

‘Očigledno je da je SDA jedna snažna politička mašina, ne zamjerim ništa gospodinu Džaferoviću”, potcrtao je Radončić.

Podsjećamo, prema preliminarnim rezultatima izbora, najveći broj glasova u trci za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, pripao je kandidatu SDA Šefiku Džaferoviću.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.