Kojović: Naša stranka najbrže rastuća stranka u BiH

Vijesti 08. okt 201801:12 > 01:15
Fena

Naša stranka najbrže je rastuća stranka u Bosni i Hercegovini i prešla je izborni cenzus za državni i federalni parlament prema informacija kojima raspolažemo, kazao je večeras predsjednik Naše stranke Predrag Kojović.

“Izvještaji koje dobijamo od posmatrača s biračkih mjesta govore o tome i trend rasta se nastavlja i na ovim izborima. Rezultati su u odnosu na prošle parlamentarne izbore mnogo bolji i dobijamo dvostruko i trostruko veći broj glasova nego prije četiri godine“, dodao je.

Ponosan je, kaže, na vrstu kampanje koju su vodili, poruke koje su slali i način na koji su se ponašali te je najavio je da će svi predstavnici Naše stranke u zakonodavnoj vlasti biti najaktivniji te da neće izdati povjerenje koje su im građani dali.

Smatra da je Naša stranka imala najboljeg kandidata za člana Predsjedništva BiH Borišu Falatara, naglašavajući da njegovo vrijeme tek dolazi te da će u narednom periodu ostvariti ciljeve koje sada nisu uspjeli.

Falatar je čestitao onima koji su uspjeli osvojiti dovoljan broj glasova da budu dio tročlanog Predsjedništva izražavajući nadu da će oni uspjeti u nakani da sačuvaju multietničku zemlju te ojačati njenu ekonomiju, ali i približiti BiH Evropskoj uniji. –

“Nismo osvojili rezultat kojem smo se nadali i za koji smo se borili, žao mi je jer vrijednosti koje zastupamo zaslužuju bolje”,  kazao je Falatar.

Ocijenio je da je stranka vodila kampanju kakvu ova zemlja nije vidjela, kampanju koja se zasniva na povjerenju, koja gradi mostove i puteve te je dodao da je pozitivna politika jedini način da ova zemlja krene naprijed.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.