Kako su na izborima u Sarajevu prošli glumci, slikari, pisci

Vijesti 08. okt 201813:57 > 14:01
N1

Brojne poznate i u raznim oblastima afirmirane ličnosti, učestvovale su i ove godine na izborima u Bosni i Hercegovini. Rezultati su bili zanimljivi naročito u trci za Skupštinu Kantona Sarajevo gdje se na listama našao velik broj veoma poznatih imena.

Tako je glumac i direktor Kamernog teatra 55 EmirHadžihafizbegović kao kandidat Stranke demokratske akcije za Parlament BiH, prema preliminarnim i nekompletnim rezultatima, dobio 5.721 glas. Kandidat iste stranke i kapiten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić osvojio je 2.957 glasova dok je Haris  Zahiragić, bivši predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, prema preliminarnim podacima, dobio 2.220 glasova.

Elmedin  Konaković, bivši premijer Kantona Sarajevo, a danas predsjednik Naroda i pravde, dobio je 7.389 glasov dok je Sulejmanu Haljevcu, umjetniku i članu SBB-a, pripalo 639 glasova. Bivši K1 borac Dževad Poturak (SBB) osvojio je 946 dok je MMA borac i ugostitelj Denis  Stojnić kao kandidat Unije socijaldemokrata, osvojio 31 glas.

Tekstopisac Fahrudin Pecikoza (Nezavisna bosanskohercegovačka lista) dobio je 274 glasa, bivši košarkaš AdmirBukva (Naša stranka) – 328 glasova.

Umjetnik DamirNikšić (SDP) osvojio je 1.598 glasova dok je književnik i scenarista AbdulahSidran kao kandidat Građanskog saveza, osvojio 164. glasa.

Podsjećamo, podaci se temelje na nešto manje od 40 posto obrađenih glasova u Kantonu Sarajevu te nešto veći broj obrađenih glasova na državnom nivou.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.