CIK objavio nove rezultate izbora za članove Predsjedništva

Vijesti 08. okt 201814:01 > 14:17
N1 / Ilustracija

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je danas nove rezultate izbora za članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a kako je potvrdio predsjednik ove institucije Branko Petrić, većih promjena u odnosu na sinoćnje rezultate - nije bilo.

Prema danas objavljenim podacima, u trci za člana Predsjedništva iz bošnjačkog naroda vodeći je Šefik Džaferović ispred Denisa Bećirovića. Željko Komšić osvojio je veći broj glasova od Dragana Čovića u trci za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda.Milorad Dodik, prema preliminarnim podacima, slavio je ispred Mladen Ivanića u borbi za člana Predsjedništva iz Republike Srpske.

”Naš sistem neprekidno radi, unose se rezultati. Od sinoćnje pres-konferencije nije bilo promjena u procentima izlaznosti. Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da nakon sinoćnjih izbora nije bilo problema. Sada smo u prilici da saopćimo djelimične preliminarne rezutate izbora za sve nivoe za koje su održani. Kao što ste mogli u medijima vidjeti, mnogi su se proglasili pobjednikom”, rekao je predsjednik CIK-a.

U nastavku pogledajte ažurirane rezultate za članove Predsjedništva BiH uz napomenu da je iz Federacije BiH obrađeno 84,10 posto biračkih mjesta, a u Republici Srpskoj 89.11 posto biračkih mjesta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

CIK
CIK
CIK