Govedarica: Sumnjamo u regularnost izbora

Vijesti 08. okt 201816:59 > 17:00
N1

Vukota Govedarica, predsjednik Srpske demokratske stranke i kandidat "Saveza za pobjedu" za predsjednika Republike Srpske, je izrazio sumnju u neregularnost izbornog procesa u Republici Srpskoj. Kako je kazao, zatražit će uvid u 41.000 nevažećih glasova i njihovo ponovno, ručno brojanje.

Prema njegovim riječima, nije se desio niti jedan od krvavih scenarija u režiji opoziciji koji je najavljivao Savez nezavisnih socijaldemokrata, te je dodao:

“Nema unutrašnjih nepriajtelja u Republici Srpskoj. Da ih ima, oni bi se pojavili u posljednje četiri ili pet godina. Sve ono što je doalzilo iz kuhinje Milorada Dodika kao predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata i predsjednika Republike Srpske su bile čiste izmišljotine sa svrhom da diskredituje političke protivnike”.

Govedarica je naglasio da je njegova protukandidatkinja, Željka Cvijanović, prešla u prednost nakon što su počeli pristizati rezultati Opštih izbora iz većih sredina u ovom bosanskohercegovačkom entitetu. Kao dramatičnom situacijom je ocijenio 41.974 nevažećih glasova.

“To znači da 41.000 nevažećih glasova može uticati na izborni rezultat. Sumnjamo u regularnost izbora i iskoristit ćemo priliku da sutra na osnovu dostupnih informacija uputimo prigovore Centralnoj izbornoj komisiji. Tražit ćemo uvid u nevažeće glasove”, kazao je Govedarica i podsjetio da su bile nedopustive prijetnje Dodika u predizbornoj kampanji upućene radnicima u javnom sektoru.

“Imamo moralnu dekadenciju u društvu u kojoj prednjači predsjednik Republike Srpske. On je definirao društvu Republike Srpske kao primitivnim gdje postoje mnoge stvari neprihvatljive za civilizovano društvo. Prijetnje da će radnici ostati bez posla su neprihvatljive. Prijetnje rudarima u mom gradu da ako glasaju za mene da će ostati bez posla su revazišle sve mejre pristojnosti. Simpatizeri Saveza nezavisnih socijaldemokrata su prijetnje prihvatili gromoglasnim aplauzima. Nažalost, živimo u takvom drutšvu”, zaključio je Govedarica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.