Efendiću i Konakoviću najveći broj glasova za Skupštinu KS

Vijesti 09. okt 201810:32 > 10:37
Ilustracija

Nositelji stranačkih listi za Skupštinu Kantona Sarajevo su na ovogodišnjim Opštim izborima očekivano dobili najveći broj glasova. Ubjedljivo, najveće povjerenje građana je dobio Semir Efendić, aktuelni načelnik sarajevske opštine Novi Grad i kandidat Stranke demokratske akcije.

Poslije blizu 61 posto obrađenih biračkih mjesta, Efendić je dobio 17.660 glasova. Njegovom nekadašnjem stranačkom kolegi i premijeru Kantona Sarajevo, Elmedinu Konakoviću, osnivaču i predsjedniku Naroda i pravde, je svoj glas dalo 11.604 birača.

Konakovića slijedi nekadašnji ministar obrazovanja, nauke i mladih u Kantonu Sarajevo, Damir Marjanović. Marjanoviću je kao nositelju liste Naše stranke glas povjerilo 7.143 birača.

Segmedina Srna-Bajramović je predvodila listu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine. Srna-Bajramović trenutno ima 3.512 glasova.

Aktuelni ministar kulture i sporta u sarajevskom kantonu, Mirvad Kurić je kao prvoplasirani na listi Saveza za bolju budućnost dobio 3.387 glasova.

Osim Efendića, načelnik još jedne sarajevske opštine se okušao u izbornoj utrci za Skupštinu Kantona Sarajevo. Riječ je o Ibrahimu Hadžibajriću, načelniku Starog Grada i nositelju Nezavisne bosanskohercegovačke liste, koji trenutno ima podršku 2.625 birača.

Haris Pleho, nositelj liste Bosanske stranke, je zadobio povjerenje 1.582 birača. Birači, i to njih 1.185 je glasalo sa Seada Milavicu iz Demokratske fronte.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.